Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Kanapki z pastą z jajka ze szczypiorkiem i świeżym szpinakiem
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Pasty kanapkowe 9 Kanapki z pastą z jajka ze szczypiorkiem i świeżym szpinakiem

Kanapki z pastą z jajka ze szczypiorkiem i świeżym szpinakiem



Kaloryczność 1 porcji: 337 kcal

  • Białko: 13 g
  • Tłuszcz: 14,5 g
  • Węglowodany: 46 g

Składniki:

  • 2 kromki chleba żytniego razowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka siekanego szczypiorku
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 2% tłuszczu
  • 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

  1. Jajko ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę (lub rozdrobnić widelcem w misce).
  2. Do jajka dodać jogurt naturalny, szczypiorek, majonez, przyprawić solą i pieprzem. Następnie dobrze wymieszać.
  3. Pieczywo posmarować pastą jajeczną.
  4. Liście szpinaku ułożyć na talerzu lub na kanapach.

Autor: Wiktor Łazowski

Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje