Kanapki z pastą z jajka ze szczypiorkiem i świeżym szpinakiem

Przepis na 1 porcję Składniki: - 2 kromki chleba żytniego razowego - 1 jajko - 1 łyżeczka siekanego szczypiorku - 1 garść świeżego szpinaku - 2 łyżki jogurtu naturalnego 2% tłuszczu - 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

 

  1. Jajko ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę (lub rozdrobnić widelcem w misce).
  2. Do jajka dodać jogurt naturalny, szczypiorek, majonez, przyprawić solą i pieprzem. Następnie dobrze wymieszać.
  3. Pieczywo posmarować pastą jajeczną.
  4. Liście szpinaku ułożyć na talerzu lub na kanapach.

 

Kaloryczność 1 porcji: 337 kcal

Białko: 13 g

Tłuszcz: 14,5 g

Węglowodany: 46 g

 

Autor: Wiktor Łazowski

Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje