
Placuszki twarogowe z owocami
Składniki(4 porcje):
- twaróg półtłusty
- 250 g
- jajka
- 3
- mąka pszenna
- 3 łyżki
- mąka razowa
- 3 łyżki
- cukier wanilinowy
- 1 łyżka
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- olej rzepakowy
- 1 łyżka
- owoce leśne
- 1 szklanka
- cynamon
- szczypta
Sposób przygotowania:
- Białka jaj ubić na sztywną pianę, natomiast w oddzielnej misce zmiksować żółtka z twarogiem.
- Do masy twarogowej dodać cukier wanilinowy, mąkę i proszek do pieczenia.
- Ubitą pianę połączyć z masą serową i owocami (łyżką, nie mikserem!).
- Na rozgrzaną patelnię posmarowaną pędzelkiem olejem nakładać ciasto – smażyć na złocisty kolor z obu stron
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 250 kcal
Białko: 28.8 g
Tłuszcz: 9.8 g
Węglowodany: 21.4 g