Infografiki do pobrania

Ranking produktów roślinnych bogatych w żelazo
Nowe zalecenia żywieniowe
Lekcja zdrowia – rady dla dzieci w wieku szkolnym
Jak się nawadniać w trakcie aktywności fizycznej?
Jak grillować zdrowo?
Witaminy w warzywach i owocach – witamina K
Witaminy w warzywach i owocach – foliany
Witaminy w warzywach i owocach – beta karoten
Witaminy w warzywach i owocach – witamina C
Co wiesz o cukrzycy?
Podejmij 30-dniowe wyzwanie
Co możemy zrobić dla swojego zdrowia w czasie pandemii?
Jak nie przytyć w czasie domowej izolacji?
Czy wiecie, że
Zakupy w czasach epidemii
Dbaj o siebie Mamo
FODMAP – produkty o wysokiej i niskiej zawartości
Suplementacja witaminy D
Odżywiaj się prawidłowo i bądź aktywna w okresie karmienia piersią
Sprawdź co zrobić, aby odżywiać się lepiej?
Co zrobić aby odżywiać się lepiej?
Dlaczego warto jadać dynie?
Kilka faktów o nietolerancji laktozy
Dieta bezglutenowa – fakty i mity
Kaloryczność alkoholu
Jak długo i jak przechowywać pokarm kobiecy?
Bezpieczna żywność w 5 krokach
Dlaczego warto spożywać warzywa?
Dieta dobra na pamięć
Jak ograniczyć cukier w diecie?
Cukrzyca – konsekwencje zdrowotne i sposoby zapobiegania
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla dorosłych
Drugie śniadanie do szkoły wcale nie musi być nudne
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób w wieku starszym
Nasilone gazy jelitowe
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla dzieci i młodzieży
Najważniejsze zalecenia żywieniowe w nadciśnieniu tętniczym
Czy otyli rodzice to otyłe dzieci?
Jak ograniczyć sól w diecie?
Co wiemy o chorobach układu krążenia?
Cukier a zdrowe dzieci
Jak odchudzić tradycyjne potrawy?
Jak zapobiegać otyłości?
Higiena pracowników
Alergeny w żywności
Dieta dobra na pamięć
Dziedziczenie autosomalne recesywne
Nasilone gazy jelitowe
Prozdrowotne właściwości olejów roślinnych
Procedura zezwolenia na wprowadzenie tradycyjnej żywności z państw trzecich
Procedura autoryzacji nowej żywności
Prozdrowotne właściwości kawy
Jak ograniczyć cukier w diecie?
Jak zwiększyć ilość błonnika w diecie?
Błonnik pokarmowy – dlaczego jest taki ważny?
Kilka faktów o nietolerancji laktozy
Jak zrezygnować ze słodyczy?
Co zyskasz redukując nadmierną masę ciała?
Co kryją w sobie owoce?
Choroby układu krążenia w liczbach
Źródła wiedzy – skąd czerpać wiedzę na temat żywienia?
Otyłość wśród dzieci i młodzieży na świecie
Czy warto jeść regularnie?
Dobroczynne właściwości orzechów
Jak ograniczyć w diecie nasycone kwasy tłuszczowe?
Co wiemy o wodzie?
Dieta w chorobach tarczycy – fakty i mity
Otyłość – skutki i przyczyny
Otyłość w liczbach
Cukrzyca – konsekwencje zdrowotne i sposoby zapobiegania
Co wiesz o cukrzycy?
Jak się nawadniać w trakcie aktywności fizycznej?
Dieta łatwostrawna – fakty i mity
7-sposobów na zmniejszenie ilości akrylamidu w produktach ziemniacznych
Akrylamid w żywności – czy jest się czego obawiać?