Sałatka z arbuza i fety

Składniki (2 porcje): -2 kawałki arbuz - 1⁄2 ogórka - 1 garść świeżej mięty - 3 plastry chudego sera feta - 2 łyżeczki oliwy z oliwek - 2 łyżki soku z cytryny - szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:           

1. Arbuza pokroić w kostkę.

2. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę.

3. Ser feta pokroić w kostkę.

4. Listki mięty umyć.

5. Wycisnąć sok z cytryny i połączyć z oliwą z oliwek.

6. Wszystkie składniki dodać do miski i polać dressingiem.

7. Całość doprawić solą i pieprzem.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

Wartość energetyczna: 166 kcal

Białko: 4,3 g

Tłuszcz: 10,5 g

Węglowodany: 13,5 g

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje