
Kanapki z pastą z cukinii, papryki i tofu
Składniki(3 porcje):
- chleb żytni razowy
- 6 kromek
- cukinia
- 1 średnia
- papryka czerwona
- 1 średnia
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki
- orzechy laskowe
- 40 g
- tofu miękkie
- 50 g
- sok z cytryny
- kilka kropli
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- oregano
- do smaku
- bazylia
- do smaku
Sposób przygotowania:
- Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski lub kostkę. Warzywa podsmażyć na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek.
- Dodać pozostałe składniki i całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią.
- Pieczywo posmarować pastą.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 385 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 52.5 g