Strona główna/Przepisy/Pasty kanapkowe/Kanapki z pastą z cukinii, pap...

Kanapki z pastą z cukinii, papryki i tofu

Składniki(3 porcje):

chleb żytni razowy
6 kromek
cukinia
1 średnia
papryka czerwona
1 średnia
oliwa z oliwek
2 łyżki
orzechy laskowe
40 g
tofu miękkie
50 g
sok z cytryny
kilka kropli
sól
do smaku
pieprz
do smaku
oregano
do smaku
bazylia
do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski lub kostkę. Warzywa podsmażyć na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek.
  2. Dodać pozostałe składniki i całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią.
  3. Pieczywo posmarować pastą.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 385 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 52.5 g