Zdrowe kanapki
Najlepiej, aby kanapka zawierała pieczywo razowe i do wyboru: ser, twaróg lub chudą wędlinę oraz warzywo, np. liść sałaty, cykorii, plasterki pomidora, ogórka, papryki. My proponujemy:
KANAPKA „Spokojny Poniedziałek”
-
2 kromki chleba razowego żytniego, cienko posmarowane margaryną,
-
2 plasterki szynki drobiowej,
-
2 listki sałaty, plasterki pomidora, plasterki świeżego ogórka
KANAPKA „Przyjemny wtorek”
-
bułka graham,
-
twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem doprawiony ziołami,
-
paski czerwonej papryki
KANAPKA „Ciekawa środa”
-
2 kromki chleba pszenno-żytniego, cienko posmarowane margaryną,
-
2 plasterki sera żółtego,
-
2 liście sałaty, ogórek kwaszony
KANAPKA „Nietypowy czwartek”
-
2 kromki chleba pumpernikla, cienko posmarowane masłem,
-
2 plasterki pieczonego schabu,
-
3 liście cykorii,
-
kiełki np. rzeżuchy
0 komentarzy