Strona główna/Przepisy/Dania główne/Papryka faszerowana kaszą jagl...

Papryka faszerowana kaszą jaglaną, pieczarkami i tofu

Składniki(4 porcje):

papryka
2
kasza jaglana
do ustalenia
cebula
1
pieczarki
do ustalenia
tofu
do ustalenia
oliwa z oliwek
do smaku
sól
do smaku
pieprz
do smaku
kurkuma
do smaku
kminek
do smaku
oregano
do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Papryki przekroić na pół. Jedną połówkę odłożyć.
  2. Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodać pokrojone w drobniejsze kawałki pieczarki oraz ser tofu. Podsmażać jeszcze przez około 8 minut, stale mieszając.
  3. Następnie dodać pokrojoną w kostkę, wcześniej odłożoną, połówkę papryki.
  4. Całość przyprawić solą, pieprzem, kurkumą, kminkiem i oregano i wymieszać z kaszą.
  5. Przygotowanym farszem wypełnić połówki papryk.
  6. Piec w 180°C przez około 20 minut

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 473 kcal
Białko: 18 g
Tłuszcz: 22.5 g
Węglowodany: 59 g