
Papryka faszerowana kaszą jaglaną, pieczarkami i tofu
Składniki(4 porcje):
- papryka
- 2
- kasza jaglana
- do ustalenia
- cebula
- 1
- pieczarki
- do ustalenia
- tofu
- do ustalenia
- oliwa z oliwek
- do smaku
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- kurkuma
- do smaku
- kminek
- do smaku
- oregano
- do smaku
Sposób przygotowania:
- Papryki przekroić na pół. Jedną połówkę odłożyć.
- Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodać pokrojone w drobniejsze kawałki pieczarki oraz ser tofu. Podsmażać jeszcze przez około 8 minut, stale mieszając.
- Następnie dodać pokrojoną w kostkę, wcześniej odłożoną, połówkę papryki.
- Całość przyprawić solą, pieprzem, kurkumą, kminkiem i oregano i wymieszać z kaszą.
- Przygotowanym farszem wypełnić połówki papryk.
- Piec w 180°C przez około 20 minut
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 473 kcal
Białko: 18 g
Tłuszcz: 22.5 g
Węglowodany: 59 g