
Koktajl ogórkowo-miętowy
Składniki(2 porcje):
- ogórek
- 150 g
- kiwi
- 140 g
- awokado
- 120 g
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- imbir korzeń
- 0.5 cm
- mięta
- kilka liści
- woda mineralna
- do smaku
Sposób przygotowania:
- Awokado obierz, wydrąż pestkę i umieść w wysokim naczyniu. Dodaj obranego i pokrojonego w plastry ogórka i kiwi.
- Całość skrop sokiem z cytryny, starty na tarce jarzynowej korzeń imbiru i dodaj kilka listków świeżej mięty.
- Całość zbleduj na gładką masę. W razie potrzeby dodaj wodę mineralną.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 170 kcal
Białko: 2.7 g
Tłuszcz: 9.7 g
Węglowodany: 16 g