Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Dania główne/Zielone kaszotto z rybą
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Zielone kaszotto z rybą
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Zielone kaszotto z rybą
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Zielone kaszotto z rybą 1 porcja

Zielone kaszotto z rybą

Składniki(1 porcja):

kasza jęczmienna perłowa
100 g
łosoś świeży
200 g
szpinak świeży
4 garście
brokuł
100 g
awokado
1/2
pomidory suszone
6
pestki słonecznika lub dyni
1 łyżka
cytryna
kilka kropli
zioła prowansalskie
do smaku
pieprz czarny
do smaku
papryka ostra
do smaku
sól
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podduś łososia skropionego sokiem z cytryny, posyp pieprzem.
  2. Umyty szpinak i pokrojone suszone pomidory dodaj do ryby, duś chwilę pod przykryciem.
  3. Do wrzątku włóż torebkę kaszy oraz brokuł. Wyciągnij warzywo po 5 minutach, natomiast kaszę po 15.
  4. Wszystkie składniki połącz na jednej patelni (podlej domowym bulionem warzywnym lub wodą). Dopraw przyprawami i duś kilka minut pod przykryciem.
  5. Pod koniec dodaj obrane i pokrojone w kostkę awokado oraz ulubione pestki.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 570 kcal
Białko: 34.2 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 64.4 g
Błonnik: 16.5 g