Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Śniadania i kolacje/Śniadaniowy omlet z twarożkiem...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Śniadaniowy omlet z twarożkiem i kaki
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Śniadaniowy omlet z twarożkiem i kaki
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Śniadaniowy omlet z twarożkiem i kaki porcji

Śniadaniowy omlet z twarożkiem i kaki

Składniki( porcji):

jajka
2
olej rzepakowy
1 łyżeczka
kaki
1/2 owocu
ser twarogowy chudy
70 g
słonecznik
1 łyżka
orzechy mielone
do posypania
wiórki kokosowe
do posypania
cynamon
do posypania

Sposób przygotowania:

  1. Rozbić dwa jajka do miseczki i roztrzepać widelcem.
  2. Rozgrzać patelnię, dodać odrobinę oliwy i wlać masę jajeczną.
  3. Usmażyć omlet z dwóch stron.
  4. Kaki obrać i pokroić w kostkę.
  5. Omlet przełożyć na talerz i dodać pokrojone kaki i ser twarogowy.
  6. Całość posypać pestkami słonecznika.
  7. Jako dodatek do posypania omletu można wykorzystać mielone orzechy, wiórki kokosowe lub cynamon.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 374 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 15 g