
Śniadaniowy omlet z twarożkiem i kaki
Składniki( porcji):
- jajka
- 2
- olej rzepakowy
- 1 łyżeczka
- kaki
- 1/2 owocu
- ser twarogowy chudy
- 70 g
- słonecznik
- 1 łyżka
- orzechy mielone
- do posypania
- wiórki kokosowe
- do posypania
- cynamon
- do posypania
Sposób przygotowania:
- Rozbić dwa jajka do miseczki i roztrzepać widelcem.
- Rozgrzać patelnię, dodać odrobinę oliwy i wlać masę jajeczną.
- Usmażyć omlet z dwóch stron.
- Kaki obrać i pokroić w kostkę.
- Omlet przełożyć na talerz i dodać pokrojone kaki i ser twarogowy.
- Całość posypać pestkami słonecznika.
- Jako dodatek do posypania omletu można wykorzystać mielone orzechy, wiórki kokosowe lub cynamon.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 374 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 15 g