Strona główna/Przepisy/Koktaile/Smoothie z jarmużem i jabłkiem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Smoothie z jarmużem i jabłkiem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Smoothie z jarmużem i jabłkiem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Smoothie z jarmużem i jabłkiem 1 porcja

Smoothie z jarmużem i jabłkiem

Składniki(1 porcja):

jarmuż
2 liście
jabłko
1 średnie
banan
1 średni
sok z pomarańczy
1 pomarańcza

Sposób przygotowania:

  1. Jarmuż umyć, oderwać liście od twardej łodygi.
  2. Jabłko obrać, pokroić, usunąć gniazda nasienne.
  3. Banana obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
  4. Pomarańczę przekroić na pół i wycisnąć z połówek sok.
  5. Jarmuż, jabłko, banana oraz sok umieścić w pojemniku blendera.
  6. Całość dokładnie zmiksować i wlać do szklanki.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 276 kcal
Białko: 4.9 g
Tłuszcz: 1.3 g
Węglowodany: 61.3 g