Sałatka z kaszą jaglaną

Przepis na 2 porcje Składniki: - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej - 1 awokado - 1 pomidor - ½ żółtej papryki - 3 garście roszponki - 3 łyżki posiekanego szczypiorku - 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

 

  1. Awokado obrać i pokroić w kostkę.
  2. Paprykę pokroić w kostkę a pomidora na mniejsze kawałki.
  3. Kaszę przesypać do miski, dodać pokrojone awokado, paprykę oraz pomidory.
  4. Do miski dodać roszponkę oraz szczypiorek.
  5. Polać oliwą z oliwek i wymieszać.

 

Kaloryczność 1 porcji: 311 kcal

Białko: 7 g

Tłuszcz: 17 g

Węglowodany: 31 g

 

Autor: Aleksandra Wedziuk

Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje