Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z kaszą jaglaną
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Sałatka z kaszą jaglaną

Sałatka z kaszą jaglaną



Kaloryczność 1 porcji: 311 kcal

  • Białko: 7 g
  • Tłuszcz: 17 g
  • Węglowodany: 31 g

 Składniki ( na 2 porcje):

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 awokado
  • 1 pomidor
  • ½ żółtej papryki
  • 3 garście roszponki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Awokado obrać i pokroić w kostkę.
  2. Paprykę pokroić w kostkę a pomidora na mniejsze kawałki.
  3. Kaszę przesypać do miski, dodać pokrojone awokado, paprykę oraz pomidory.
  4. Do miski dodać roszponkę oraz szczypiorek.
  5. Polać oliwą z oliwek i wymieszać.

Autor: Aleksandra Wedziuk

Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje