Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z kaszą jaglaną
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z kaszą jaglaną
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z kaszą jaglaną 2 porcje

Sałatka z kaszą jaglaną

Składniki(2 porcje):

kasza jaglana ugotowana
1 szklanka
awokado
1
pomidor
1
papryka żółta
1/2
roszponka
3 garście
szczypiorek
3 łyżki
oliwa z oliwek
2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Awokado obrać i pokroić w kostkę.
  2. Paprykę pokroić w kostkę a pomidora na mniejsze kawałki.
  3. Kaszę przesypać do miski, dodać pokrojone awokado, paprykę oraz pomidory.
  4. Do miski dodać roszponkę oraz szczypiorek.
  5. Polać oliwą z oliwek i wymieszać.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 311 kcal
Białko: 7 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 31 g