
Sałatka z kaszą jaglaną
Składniki(2 porcje):
- kasza jaglana ugotowana
- 1 szklanka
- awokado
- 1
- pomidor
- 1
- papryka żółta
- 1/2
- roszponka
- 3 garście
- szczypiorek
- 3 łyżki
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki
Sposób przygotowania:
- Awokado obrać i pokroić w kostkę.
- Paprykę pokroić w kostkę a pomidora na mniejsze kawałki.
- Kaszę przesypać do miski, dodać pokrojone awokado, paprykę oraz pomidory.
- Do miski dodać roszponkę oraz szczypiorek.
- Polać oliwą z oliwek i wymieszać.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 311 kcal
Białko: 7 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 31 g