Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Śniadania i kolacje/Sałatka z brokułem i jajkiem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z brokułem i jajkiem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z brokułem i jajkiem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z brokułem i jajkiem porcji

Sałatka z brokułem i jajkiem

Składniki( porcji):

mieszanka sałat z rukolą i botwinką
1/2 torebki
brokuł
1/2
pomidorki koktajlowe
10 sztuk
jajka
2
pestki dyni
2 łyżki
jogurt naturalny
180 g
czosnek
1/3 ząbka
miód
1 łyżeczka
oliwa
1 łyżeczka
sok z cytryny
1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Na talerzu wyłożyć umytą sałatę. Dodać różyczki ugotowanego brokuła oraz pokrojone pomidorki.
  2. Doprawić wszystko solą, pieprzem.
  3. Ułożyć połówki ugotowanych jajek.
  4. Składniki sosu dokładnie wymieszać w miseczce.
  5. Sałatkę polać sosem i posypać pestkami dyni.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 297 kcal
Białko: 18.2 g
Tłuszcz: 17.3 g
Węglowodany: 18.4 g
Błonnik: 5.8 g