
Sałatka z brokułem i jajkiem
Składniki( porcji):
- mieszanka sałat z rukolą i botwinką
- 1/2 torebki
- brokuł
- 1/2
- pomidorki koktajlowe
- 10 sztuk
- jajka
- 2
- pestki dyni
- 2 łyżki
- jogurt naturalny
- 180 g
- czosnek
- 1/3 ząbka
- miód
- 1 łyżeczka
- oliwa
- 1 łyżeczka
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
- Na talerzu wyłożyć umytą sałatę. Dodać różyczki ugotowanego brokuła oraz pokrojone pomidorki.
- Doprawić wszystko solą, pieprzem.
- Ułożyć połówki ugotowanych jajek.
- Składniki sosu dokładnie wymieszać w miseczce.
- Sałatkę polać sosem i posypać pestkami dyni.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 297 kcal
Białko: 18.2 g
Tłuszcz: 17.3 g
Węglowodany: 18.4 g
Błonnik: 5.8 g