Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z arbuza i fety
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z arbuza i fety
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z arbuza i fety 2 porcje

Sałatka z arbuza i fety

Składniki(2 porcje):

arbuz
2 kawałki
ogórek
1/2
mięta świeża
1 garść
ser feta chudy
3 plastry
oliwa z oliwek
2 łyżeczki
sok z cytryny
2 łyżki
sól
szczypta
pieprz
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Arbuza pokroić w kostkę.
  2. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
  3. Ser feta pokroić w kostkę.
  4. Listki mięty umyć.
  5. Wycisnąć sok z cytryny i połączyć z oliwą z oliwek.
  6. Wszystkie składniki dodać do miski i polać dressingiem.
  7. Całość doprawić solą i pieprzem.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 166 kcal
Białko: 4.3 g
Tłuszcz: 10.5 g
Węglowodany: 13.5 g