
Sałatka z arbuza i fety
Składniki(2 porcje):
- arbuz
- 2 kawałki
- ogórek
- 1/2
- mięta świeża
- 1 garść
- ser feta chudy
- 3 plastry
- oliwa z oliwek
- 2 łyżeczki
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
Sposób przygotowania:
- Arbuza pokroić w kostkę.
- Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
- Ser feta pokroić w kostkę.
- Listki mięty umyć.
- Wycisnąć sok z cytryny i połączyć z oliwą z oliwek.
- Wszystkie składniki dodać do miski i polać dressingiem.
- Całość doprawić solą i pieprzem.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 166 kcal
Białko: 4.3 g
Tłuszcz: 10.5 g
Węglowodany: 13.5 g