Strona główna/Przepisy/Pasty kanapkowe/Pasta z czerwonej fasoli
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta z czerwonej fasoli
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta z czerwonej fasoli 10 minut
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta z czerwonej fasoli 1 porcja

Pasta z czerwonej fasoli

Składniki(1 porcja):

fasola czerwona
240 g
sok jabłkowy naturalny
100 ml
śliwki suszone
3
olej rzepakowy
1 łyżka
sezam
1 łyżka
papryka słodka
1 łyżeczka
pieprz cayenne
szczypta
oregano
do smaku
rozmaryn
do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę odsączyć na sitku i przepłukać wodą.
  2. Razem z sokiem jabłkowym, olejem i sezamem wrzucić do blendera.
  3. Przyprawić do smaku.
  4. Podawać z dobrej jakości chlebem oraz ulubionymi warzywami.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 100 kcal
Białko: 4.25 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 11 g
Błonnik: 3.9 g