
Pasta z czerwonej fasoli
Składniki(1 porcja):
- fasola czerwona
- 240 g
- sok jabłkowy naturalny
- 100 ml
- śliwki suszone
- 3
- olej rzepakowy
- 1 łyżka
- sezam
- 1 łyżka
- papryka słodka
- 1 łyżeczka
- pieprz cayenne
- szczypta
- oregano
- do smaku
- rozmaryn
- do smaku
Sposób przygotowania:
- Fasolę odsączyć na sitku i przepłukać wodą.
- Razem z sokiem jabłkowym, olejem i sezamem wrzucić do blendera.
- Przyprawić do smaku.
- Podawać z dobrej jakości chlebem oraz ulubionymi warzywami.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 100 kcal
Białko: 4.25 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 11 g
Błonnik: 3.9 g