Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta jajeczna z awokado
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Pasty kanapkowe 9 Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado



Kaloryczność 1 porcji: 150 kcal

  • Białko: 8,5 g
  • Tłuszcz: 12,5 g
  • Węglowodany: 3 g

Składniki:

  • 4 duże jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: szczypta soli, pieprzu i suszonego czosnku

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo (ok. 5 minut od zagotowania wody), po zdjęciu z palnika zalać zimną wodą i obrać.
2. Awokado umyć, miąższ oddzielić od skórki i pestki.
3. Jajka i miąższ awokado rozdrobnić widelcem lub blenderem.
4. Dodać majonez, posiekany szczypiorek i przyprawy, całość wymieszać.

Autor przepisu: mgr Beata Bondyra
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje