Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Śniadania i kolacje/Omlet z płatkami owsianymi, zi...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Omlet z płatkami owsianymi, zielonym pesto i pomidorem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Omlet z płatkami owsianymi, zielonym pesto i pomidorem
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Omlet z płatkami owsianymi, zielonym pesto i pomidorem porcji

Omlet z płatkami owsianymi, zielonym pesto i pomidorem

Składniki( porcji):

jajko
1
mleko 2%
3 łyżki
płatki owsiane
4 łyżki
siemię lniane
1 łyżeczka
pesto zielone
1 płaska łyżka
pomidor
1 średni

Sposób przygotowania:

  1. Jaja rozbić do miski, dodać mleko i roztrzepać widelcem, następnie dodać płatki owsiane i siemię lniane.
  2. Wylać masę na rozgrzaną patelnię. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do momentu ścięcia masy.
  3. Za pomocą drewnianej szpatułki odkleić omlet od patelni i przełożyć na talerz.
  4. Posmarować gotowego omleta pesto i przykryć plastrami pomidora.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 345 kcal
Białko: 14.5 g
Tłuszcz: 17.5 g
Węglowodany: 35 g