
Omlet z płatkami owsianymi, zielonym pesto i pomidorem
Składniki( porcji):
- jajko
- 1
- mleko 2%
- 3 łyżki
- płatki owsiane
- 4 łyżki
- siemię lniane
- 1 łyżeczka
- pesto zielone
- 1 płaska łyżka
- pomidor
- 1 średni
Sposób przygotowania:
- Jaja rozbić do miski, dodać mleko i roztrzepać widelcem, następnie dodać płatki owsiane i siemię lniane.
- Wylać masę na rozgrzaną patelnię. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do momentu ścięcia masy.
- Za pomocą drewnianej szpatułki odkleić omlet od patelni i przełożyć na talerz.
- Posmarować gotowego omleta pesto i przykryć plastrami pomidora.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 345 kcal
Białko: 14.5 g
Tłuszcz: 17.5 g
Węglowodany: 35 g