Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Koktajl mleczno-owocowy
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Koktaile 9 Koktajl mleczno-owocowy

Koktajl mleczno-owocowy



Kaloryczność 1 porcji: 390 kcal

  • Białko: 31,5 g
  • Tłuszcz: 12,7 g
  • Węglowodany: 43 g
  • Błonnik: 6,6 g

Składniki:

  • 200 ml mleka 1,5-2%
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 100 g owoców (najlepiej jagodowych) np. 50 g jagód, 50 g malin
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • cynamon lub kardamon

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i dokładnie wymieszać.
2. Dodać cynamon lub kardamon (wedle uznania).
3. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, należy dodać więcej mleka.

Autor przepisu: mgr inż. Izabela Przybysz
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje