Koktajl z selerem naciowym

  Składniki: - 3 gałązki selera naciowego (120 g) - 1 awokado (120 g) - 0,5 cm kawałek imbiru - 1 pomarańcza (ok. 300 g) - 120 ml jogurtu naturalnego

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

1. Awokado obrać, usunąć pestkę i umieścić w wysokim naczyniu.
2. Dodać obraną pomarańczę, seler naciowy i starty na tarce jarzynowej imbir.
3. Zalać jogurtem i zblendować na gładką masę.

Kaloryczność 1 porcji: 233 kcal
Białko: 6,3 g
Tłuszcze: 11,3 g
Węglowodany: 23,3 g

Autor przepisu: mgr Aleksandra Kwiatkowska-Kosterna
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje