Koktajl z selerem naciowym

  Składniki: - 3 gałązki selera naciowego (120 g) - 1 awokado (120 g) - 0,5 cm kawałek imbiru - 1 pomarańcza (ok. 300 g) - 120 ml jogurtu naturalnego

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

1. Awokado obrać, usunąć pestkę i umieścić w wysokim naczyniu.
2. Dodać obraną pomarańczę, seler naciowy i starty na tarce jarzynowej imbir.
3. Zalać jogurtem i zblendować na gładką masę.

Kaloryczność 1 porcji: 233 kcal
Białko: 6,3 g
Tłuszcze: 11,3 g
Węglowodany: 23,3 g

Autor przepisu: mgr Aleksandra Kwiatkowska-Kosterna
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje

Zapisz się do naszego newslettera

Get updates direct to your inbox.

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).