Koktajl ogórkowo-miętowy

  Składniki: - 1 ogórek świeży (ok. 150 g) - 2 kiwi - 1 awokado - 1 łyżka soku z cytryny - ok. 0,5 cm korzenia imbiru - kilka liści mięty - woda do rozcieńczenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

1. Obrane awokado umieścić w wysokim naczyniu.
2. Dodać obranego i pokrojonego w plastry ogórka oraz kiwi.
3. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać imbir starty na tarce jarzynowej oraz kilka listków świeżej mięty.
4. Całość zblendować na gładką masę, a w razie potrzeby dodać wodę mineralną.

Kaloryczność 1 porcji: 170 kcal
Białko: 2,7 g
Tłuszcze: 9,7 g
Węglowodany: 16,0 g

Autor przepisu: mgr Aleksandra Kwiatkowska-Kosterna
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje

Zapisz się do naszego newslettera

Get updates direct to your inbox.

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).