Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Koktajl ogórkowo-miętowy
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Koktaile 9 Koktajl ogórkowo-miętowy

Koktajl ogórkowo-miętowy



Kaloryczność 1 porcji: 170 kcal

  • Białko: 2,7 g
  • Tłuszcz: 9,7 g
  • Węglowodany: 16 g

Składniki:

  • 1 ogórek świeży (ok. 150 g)
  • 2 kiwi
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 0,5 cm korzenia imbiru
  • kilka liści mięty
  • woda do rozcieńczenia

Sposób przygotowania:

1. Obrane awokado umieścić w wysokim naczyniu.
2. Dodać obranego i pokrojonego w plastry ogórka oraz kiwi.
3. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać imbir starty na tarce jarzynowej oraz kilka listków świeżej mięty.
4. Całość zblendować na gładką masę, a w razie potrzeby dodać wodę mineralną.

Autor przepisu: mgr Aleksandra Kwiatkowska-Kosterna
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje