Koktajl ogórkowo-miętowy

  Składniki: - 1 ogórek świeży (ok. 150 g) - 2 kiwi - 1 awokado - 1 łyżka soku z cytryny - ok. 0,5 cm korzenia imbiru - kilka liści mięty - woda do rozcieńczenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

1. Obrane awokado umieścić w wysokim naczyniu.
2. Dodać obranego i pokrojonego w plastry ogórka oraz kiwi.
3. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać imbir starty na tarce jarzynowej oraz kilka listków świeżej mięty.
4. Całość zblendować na gładką masę, a w razie potrzeby dodać wodę mineralną.

Kaloryczność 1 porcji: 170 kcal
Białko: 2,7 g
Tłuszcze: 9,7 g
Węglowodany: 16,0 g

Autor przepisu: mgr Aleksandra Kwiatkowska-Kosterna
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje