Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Dania główne/Gulasz z cukinii z kaszą jagla...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Gulasz z cukinii z kaszą jaglaną
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Gulasz z cukinii z kaszą jaglaną
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Gulasz z cukinii z kaszą jaglaną porcji

Gulasz z cukinii z kaszą jaglaną

Składniki( porcji):

cukinia
1/2 średnia
przecier pomidorowy
200 ml
kasza jaglana
35 g
cebula
1/2 średnia
papryka czerwona
1/2 średnia
papryczka chili
1/2
olej rzepakowy
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
czosnek
1 mały ząbek
sok z cytryny
kilka kropli
papryka słodka
do smaku
papryka ostra
do smaku
sól
szczypta
pieprz
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Obraną cebulę i czosnek posiekać oraz podsmażyć przez chwilę na oleju.
  3. Cukinię i paprykę (słodką i ostrą) umyć, pokroić w kostkę, dorzucić na patelnię do cebuli. Smażyć do momentu, aż warzywa zmiękną.
  4. Dodać przecier pomidorowy, koncentrat i przyprawy. Całość podsmażyć, aż lekko zgęstnieje.
  5. Pod koniec gotowania dodać łyżkę soku z cytryny. Podawać razem z ugotowaną kaszą jaglaną.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 380 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 60 g
Błonnik: 12 g