
Grzanki pełnoziarniste z pastą rybną
Składniki(3 porcje):
- pumpernikiel
- 6 kromek
- oliwa z oliwek
- 3 łyżeczki
- zioła prowansalskie
- szczypta
- makrela wędzona
- 130 g
- ser twarogowy chudy
- 100 g
- szczypiorek
- 1 łyżeczka
- rzodkiewka
- 5
- papryka czerwona
- 170 g
- jogurt naturalny
- 2 łyżki
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nastawić na 180°C.
- Każdą kromkę skropić oliwą z oliwek i posypać ziołami prowansalskimi, wstawić do piekarnika na ok. 3 minuty.
- Pasta: po usunięciu z ryby skóry i ości, połączyć ją z twarogiem, posiekanym drobno szczypiorkiem, papryką i rzodkiewką (pokrojoną w drobną kostkę lub startą na tarce o dużych oczkach).
- Całość wymieszać z jogurtem naturalnym.
- Gotową pastą posmarować grzanki.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 369 kcal
Białko: 23.1 g
Tłuszcz: 29.2 g
Węglowodany: 25.7 g
Błonnik: 9.2 g