Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Beta-karotenowe smoothie
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Koktaile 9 Beta-karotenowe smoothie

Beta-karotenowe smoothie



Kaloryczność 1 porcji: 350 kcal

  • Białko: 15,3 g
  • Tłuszcz: 9,3 g
  • Węglowodany: 57 g
  • Błonnik: 7,7 g
  • Beta karoten: 9677 μg

Składniki:

  • 200 g kefiru naturalnego
  • 200 ml/ filiżanka soku marchwiowego świeżego
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • kawałek imbiru (ok. 1 cm)

Sposób przygotowania:

1. W sokowirówce wycisnąć sok ze świeżej marchwi (można użyć pasteryzowanego).
2. Umyty szpinak wrzucić do blendera, dodać pozostałe składniki i dokładnie zblendować.

Autor przepisu: mgr inż. Izabela Przybysz
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje