ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Czosnek – poznaj jego niezwykłe właściwości prozdrowotne i kulinarne
Czosnek należy do roślin, które oferują wspaniałe bogactwo zdrowotne, dzięki zawartości bardzo dużej ilości różnych związków biologicznie aktywnych w jego…

Mini kiwi – coraz bardziej doceniany owoc w Polsce, dlaczego?
Naturalny smak owoców mini kiwi stanowi ukryty skarb w świecie produktów spożywczych, w tym napojów. Owoce te są pełne wyjątkowej…
Wszystkie artykuły
Wybierz kategorie

Dieta przeciwzapalna
Jedną z głównych funkcji układu odpornościowego jest zdolność do wywołania reakcji zapalnej, która wykorzystywana jest do obrony organizmu przed urazami.…

Cz.3 – Węglowodany. Od teorii do praktyki. Cenne wskazówki jak włączyć ulubione słodycze do jadłospisu na diecie redukcyjnej
Praktyczny aspekt procesu redukcji masy ciała jest dość prosty - aby osiągnąć spadek masy ciała, należy przede wszystkim wytworzyć deficyt…

Jak zaoszczędzić podczas zakupów spożywczych?
Na wybór żywności przez konsumentów istotny wpływ ma szereg czynników, w tym m.in. preferencje żywieniowe, wartość odżywcza produktów, skład, wielkość…

Cz.2 – Węglowodany. Dlaczego możesz jeść słodkości w czasie zmiany nawyków żywieniowych?
W dobie utrzymujących się mitów żywieniowych wciąż panuje przekonanie, że silne restrykcje „na talerzu”, w tym eliminacja smaku słodkiego, ma…

Wartość energetyczna i zawartość wybranych składników odżywczych w słodyczach bez i z dodatkiem cukrów.
Słodycze są grupą żywności, której spożycie, z punktu widzenia żywieniowego, należy ograniczać. Produkty te charakteryzują się wysoką wartością energetyczną, wysoką…

Jak wybierać gotowe roślinne zamienniki mięsa w sklepie?
Wraz ze zwiększającą się popularnością diet wegetariańskich, a tym samym rosnącym tempem życia, w sklepach dostępnych jest coraz więcej produktów…