ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Zaproszenie na bezpłatne warsztaty edukacyjno-kulinarne pt. “Lekcja zdrowia”
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB zaprasza klasy I-III oraz IV-VIII szkół podstawowych do udziału w bezpłatnych warsztatach edukacyjno-kulinarnych…

Wszystkie artykuły
Żywienie w przedszkolach i szkołach

Kilka słów o ilości i dzieleniu posiłków w przedszkolu
Właściwie zaplanowane wyżywienie przedszkolne pokrywa 75% zapotrzebowania dziecka na energię i składniki odżywcze.

Jak zachęcić dzieci i młodzież do aktywności fizycznej
Systematyczna aktywność ruchowa jest jednym z ważniejszych czynników wpływających na zdrowie. Kształtowanie w dziecku nawyków czynnego spędzania czasu wolnego oraz zaszczepienie w nim zamiłowania…

Epidemia nadwagi i otyłości wśród dzieci i młodzieży w Polsce
Wzrost częstości występowania nadwagi i otyłości wśród dzieci i młodzieży jest na tyle znaczący, że coraz częściej nosi nazwę epidemii

Jak szkoła może wpływać na upowszechnianie zdrowego stylu życia?
Żywienie w szkole jest nieodłącznym elementem zapewniającym prawidłowy rozwój i zdrowie uczniów. Odgrywa również bardzo ważną rolę w prewencji chorób dietozależnych, na co wskazują…