ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Zaproszenie na bezpłatne warsztaty edukacyjno-kulinarne pt. “Lekcja zdrowia”
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB zaprasza klasy I-III oraz IV-VIII szkół podstawowych do udziału w bezpłatnych warsztatach edukacyjno-kulinarnych…

Wszystkie artykuły
Edukacja żywieniowa w praktyce

VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia”
VII Narodowy Kongres Żywieniowy jest oczekiwanym wydarzeniem merytorycznym związanym z tematyką żywności, żywienia czy edukacji żywieniowej. Do udziału w Kongresie…


Darmowy e-book: „Żywienie w przedszkolu w praktyce”
Żywienie dzieci w przedszkolu stanowi bardzo ważny element kształtowania zdrowia i wspierania rozwoju dziecka. Musi ono opierać się na określonych…

Obiady szkolne – 60 propozycji zbilansowanych zestawów obiadowych
Oddajemy w Państwa ręce e-book dotyczący obiadów szkolnych wraz z zestawem 60 propozycji obiadowych, które pomogą w realizacji celu, jakim…

Warzywa i owoce są zdrowe
Scenariusz zajęć dla dzieci w wieku przedszkolnym.

Wykonanie zdrowej sałatki
Scenariusz lekcji dla klas I–III szkoły podstawowej.