ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Czosnek – poznaj jego niezwykłe właściwości prozdrowotne i kulinarne
Czosnek należy do roślin, które oferują wspaniałe bogactwo zdrowotne, dzięki zawartości bardzo dużej ilości różnych związków biologicznie aktywnych w jego…

Izomery trans kwasów tłuszczowych w wyrobach czekoladowych. Nowe dane w Bazie zawartości izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności (e-Baza)
Wyroby czekoladowe cieszą się dużą popularnością, zarówno wśród dzieci i młodzieży, jak i osób dorosłych. Wg danych Głównego Urzędu Statystycznego…
Wszystkie artykuły

Domowe napoje dla zdrowia
W czasie epidemii niezwykle ważne jest dbanie o swoje zdrowie - nie tylko poprzez unikanie skupisk ludzi, czy częste mycie rąk…

Jak można ograniczyć jedzenie emocjonalne podczas pandemii?
Sytuacja związana z rozwojem pandemii COVID-19 w Polsce, to dla wielu osób duże obciążenie emocjonalne i psychiczne. Wszyscy doświadczają, w większym lub mniejszym stopniu,…

Bezpieczeństwo żywności w dobie epidemii koronawirusa
Przestrzeganie zasad higieny, zachowanie odpowiedniego dystansu w kontaktach z innymi ludźmi i izolacja od osób z objawami chorobowymi to główne działania w ramach profilaktyki zakażeń koronawirusem…

Dobry nawyk – nie marnuj żywności
Każdy czas jest dobry na naukę nawyków, które przysłużą się nie tylko naszemu zdrowiu ale także kondycji planety, na której…

Odżywianie całej rodziny w czasie epidemii
Co jeść aby wzmocnić swoją odporność? Jak się odżywiać w czasie pandemii koronawirusa? To ważne pytania zwłaszcza w okresie naturalnego, wczesnowiosennego spadku…

Zostań w domu i gotuj z rodziną…
W czasie obecnej pandemii koronawirusa, kiedy jesteśmy w domu z rodziną, zastanawiamy się jak wykorzystać ten szczególny dla wszystkich czas. Może właśnie…