Strona główna/Przepisy/Pasty kanapkowe/Pasta kanapkowa z awokado i ja...

Pasta kanapkowa z awokado i jajka

Składniki(2 porcje):

chleb razowy
4 kromki
awokado
1 dojrzałe
jajka
2
sok z cytryny
1 łyżka
czosnek
1 ząbek
szczypiorek
2 łyżki
sól
szczypta
pieprz
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Awokado umyć, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ.
  2. Dodać sok cytryny i rozdrobnić widelcem.
  3. Jajka wrzucić do wrzątku i ugotować na twardo przez około 4-5 minut. Następnie obrać i pokroić w kostkę. Dodać do awokado, doprawić czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu i drobno posiekanym szczypiorkiem.
  4. Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 333 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 38 g