
Pasta kanapkowa z awokado i jajka
Składniki(2 porcje):
- chleb razowy
- 4 kromki
- awokado
- 1 dojrzałe
- jajka
- 2
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- czosnek
- 1 ząbek
- szczypiorek
- 2 łyżki
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
Sposób przygotowania:
- Awokado umyć, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ.
- Dodać sok cytryny i rozdrobnić widelcem.
- Jajka wrzucić do wrzątku i ugotować na twardo przez około 4-5 minut. Następnie obrać i pokroić w kostkę. Dodać do awokado, doprawić czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu i drobno posiekanym szczypiorkiem.
- Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 333 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 38 g