ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Czosnek – poznaj jego niezwykłe właściwości prozdrowotne i kulinarne
Czosnek należy do roślin, które oferują wspaniałe bogactwo zdrowotne, dzięki zawartości bardzo dużej ilości różnych związków biologicznie aktywnych w jego…

Izomery trans kwasów tłuszczowych w wyrobach czekoladowych. Nowe dane w Bazie zawartości izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności (e-Baza)
Wyroby czekoladowe cieszą się dużą popularnością, zarówno wśród dzieci i młodzieży, jak i osób dorosłych. Wg danych Głównego Urzędu Statystycznego…
Wszystkie artykuły

Przyprawy – skarbnica smaków, aromatów i składników prozdrowotnych
Z dalekich wypraw morskich, a szczególnie na Bliski i Daleki Wschód, między XV a XVII wiekiem, przywożono do Europy aromatyczne…

Filmy z przepisami na smaczne potrawy
Zapraszamy do obejrzenia filmów z ciekawymi przepisami na zdrowe i smaczne dania.

Zasady żywienia Seniorów
Prawidłowe żywienie i regularna aktywność fizyczna są podstawą dobrego zdrowia i samopoczucia Seniorów. Z uwagi na możliwość wystąpienia chorób współistniejących,…

Dereń – co warto o nim wiedzieć?
Dereń jadalny (Cornus mas) zwany też dereniem właściwym, jest dawną rośliną owocową wykorzystywaną przez człowieka od tysiącleci. W ciągu ostatnich…

Nowy e-book „Zdrowie na pierwszym miejscu – postaw na dietoprofilaktykę i zapobiegaj nowotworom”
Prewencja nowotworów to temat coraz częściej pojawiający się w różnych kampaniach zdrowotnych. Profilaktyka nowotworów obejmuje działania na wielu polach.

Grzyby jako wartościowy element diety
Grzyby od wieków stanowiły jeden z elementów diety w wielu kulturach na całym świecie. W ciągu ostatnich 40 lat ich…