Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Ruch i żywienie/Osoby dorosłe/Streszczenia wykładów ze szkol...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Streszczenia wykładów ze szkolenia  w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej....

Streszczenia wykładów ze szkolenia w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej….”

29 grudnia 2021     czas czytania < 1
NIZP PZH – Państwowy Instytut Badawczy w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia zakończył pierwszy etapu pięcioletniego projektu  "Szkolenia w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością." Jego celem jest dostarczenie rozległej wiedzy grupom zawodowym zaangażowanym w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością w zakresie promowania zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej.

Tegoroczny kurs w formie e-learningu skierowany był do przedstawicieli zawodów medycznych oraz menadżerów zdrowia. W ramach szkolenia omówione zostały m.in.:
• najnowsze normy i zalecenia żywieniowe,
• zagadnienia profilaktyki otyłości i cukrzycy,
• zmiany w nawykach żywieniowych w okresie pandemii Covid-19,
• zasadność stosowania suplementów diety w okresie pandemii,
• rola aktywności fizycznej w zachowaniu zdrowia fizycznego i emocjonalnego,
• promocja aktywności w warunkach izolacji społecznej.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do pobrania streszczeń poszczególnych modułów szkoleniowych realizowanych ramach kursu:

Streszczenia – szkolenie przedstawiciele zawodów medycznych
Streszczenia – szkolenie dla menedżerów zdrowia

0 komentarzy

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Streszczenia wykładów ze szkolenia  w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej....

To może Cię zainteresować