ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Alergia pokarmowa u dzieci
W ostatnich latach zwiększa się częstość występowania alergii u dzieci, w tym także alergii pokarmowych. Wielu rodziców ma wątpliwości związane…

Zaproszenie na bezpłatne warsztaty edukacyjno-kulinarne pt. “Lekcja zdrowia”
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB zaprasza klasy I-III oraz IV-VIII szkół podstawowych do udziału w bezpłatnych warsztatach edukacyjno-kulinarnych…
Wszystkie artykuły
Wybierz kategorie

Dieta bezmleczna u dzieci
Dieta bezmleczna jest stosowana w diagnostyce alergii na białka mleka krowiego (potocznie nazywanej alergią na mleko) oraz stanowi leczenie pierwszego…

Nasiona roślin strączkowych w diecie dzieci
Nasiona roślin strączkowych to grupa produktów charakteryzująca się wysoką wartością odżywczą. Mimo wielu korzyści płynących z regularnego spożywania strączków Polacy…

Jak wspierać dziecko w kształtowaniu prawidłowych zachowań żywieniowych? Czy rówieśnicy mają wpływ na sposób żywienia dzieci?
Na wybory żywieniowe dziecka składa się wiele różnych czynników, do których między innymi należą czynniki biologiczne (np. stan zdrowia, wrodzone…

Najczęstsze błędy w żywieniu dzieci i jak ich uniknąć… czyli wyzwanie dla współczesnego rodzica.
Rodzice zawsze starają się aby żywienie ich dzieci było korzystne dla ich zdrowia, a podawane posiłki były smaczne i zaspokajały…

Żywienie zdrowych niemowląt – zaktualizowane wytyczne
Prawidłowe żywienie w tzw. krytycznym okresie wczesnego rozwoju m.in. w okresie prenatalnym i pierwszych kilku latach życia ma wpływ zarówno na prawidłowy wzrost i rozwój…

Gotowe posiłki w słoiczkach dla niemowląt i małych dzieci
Szeroki wybór asortymentu, wygoda i łatwość podania, a także często przekonanie o lepszej jakości składników i wysokiej wartości odżywczej gotowych…