Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Burgery z fasoli

Składniki(4 porcje):

fasola biała sucha
100 g
jajko
1
bułka tarta
4 łyżki
czosnek
1 ząbek
natka pietruszki
1 łyżeczka
olej rzepakowy
2 łyżki
sól
szczypta
pieprz
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namoczyć dzień wcześniej przez minimum 12 godzin. Namoczoną fasolę ugotować do miękkości w zmienionej wodzie. Ugotowaną fasolę ostudzić i rozdrobnić blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Do fasoli dodać jajko, 2 łyki bułki tartej, sól. pieprz, czosnek i posiekaną natką pietruszki. Całość wymieszać.
  3. Z powstałej masy uformować 4 mniejsze burgery. Obtoczyć je w bułce tartej (2 łyżki) i usmażyć na rozgrzanym oleju.
  4. Podawać z dodatkiem świeżych warzyw, sosem jogurtowym i pełnoziarnistym pieczywem lub kaszą gruboziarnistą.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 181 kcal
Białko: 8 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 23 g