Pudding chia z musem z mango

  Składniki: - 3 łyżki mleka kokosowego - 2 łyżki nasion chia - ½ całego mango (ok. 200 g)

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

1. Do małego garnuszka wlać mleko kokosowe.
2. Dodać nasiona chia i gotować na małym ogniu ok. 3 minut (aż nasiona zaczną charakterystycznie „kleikować”).
3. W międzyczasie pokroić obrane mango, zblendować.
4. Zawartość garnka przelać do wysokiego naczynia (szklanki, filiżanki) i zalać musem.

Kaloryczność 1 porcji: 278 kcal
Białko: 5,9 g
Tłuszcze: 10,3 g
Węglowodany: 42,5 g

Autor przepisu: mgr Aleksandra Kwiatkowska-Kosterna
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje