Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pudding chia z musem z mango
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Desery 9 Pudding chia z musem z mango

Pudding chia z musem z mango



Kaloryczność 1 porcji: 278 kcal

  • Białko: 5,9 g
  • Tłuszcz: 10,3 g
  • Węglowodany: 42,5 g

Składniki:

  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki nasion chia
  • ½ całego mango (ok. 200 g)

Sposób przygotowania:

1. Do małego garnuszka wlać mleko kokosowe.
2. Dodać nasiona chia i gotować na małym ogniu ok. 3 minut (aż nasiona zaczną charakterystycznie „kleikować”).
3. W międzyczasie pokroić obrane mango, zblendować.
4. Zawartość garnka przelać do wysokiego naczynia (szklanki, filiżanki) i zalać musem.

Autor przepisu: mgr Aleksandra Kwiatkowska-Kosterna
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje