Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzać do 180oC.
2. Warzywa dokładnie umyć.
3. Paprykę pokroić w kostkę, brokuła na mniejsze części.
4. Jajka połączyć z przyprawami oraz twarogiem i wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
5. Do foremek nakładać kolejno pokrojone warzywa, płatki i pestki.
6. Zalać gotową masą jajeczno-twarogową (5-6 foremek).
7. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
8. Foremki przykryć folią aluminiową, ale wystające warzywa nie spiekły się.
9. Piec przez ok. 20 minut, bez termoobiegu.
Kaloryczność 1 porcji: 160 kcal
Białko: 11,7 g
Tłuszcze: 8,3 g
Węglowodany: 11 g
Błonnik: 2 g
Autor przepisu: mgr inż. Izabela Przybysz
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl