Strona główna/Przepisy/Dania główne/Makaron ryżowy z warzywami i o...

Makaron ryżowy z warzywami i orzechową nutą

Składniki(2 porcje):

makaron ryżowy
100 g
brokuł
1/2
papryka żółta
1
masło orzechowe
2 łyżki
sos sojowy
2 łyżki
marchew
1

Sposób przygotowania:

  1. Makaron wrzuć do wrzącej wody i gotować przez około 5 minut, aż będzie miękki.
  2. Brokuł umyć i rozdrobnić na mniejsze różyczki.
  3. Paprykę umyć i pokroić w długie paski.
  4. Marchew umyć, obrać i pokroić w paski.
  5. Pokrojone warzywa poddusić na patelni pod przykryciem z niewielkim dodatkiem wody.
  6. Przygotować sos: wymieszać masło orzechowe, sos sojowy i ¼ szklanki wody.
  7. Kiedy warzywa będą al'dente dodać sos.
  8. Całość podgotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
  9. Podawać z makaronem.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 421 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 60 g