Koktajl mleczno-owocowy

  Składniki: - 200 ml mleka 1,5-2% - 100 g twarogu półtłustego - 2 łyżki płatków owsianych - 100 g owoców (najlepiej jagodowych) np. 50 g jagód, 50 g malin - 1 łyżeczka siemienia lnianego - cynamon lub kardamon

 

 

 

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i dokładnie wymieszać.
2. Dodać cynamon lub kardamon (wedle uznania).
3. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, należy dodać więcej mleka.

Kaloryczność 1 porcji: 390 kcal
Białko: 31,5 g
Tłuszcze: 12,7 g
Węglowodany: 43 g
Błonnik: 6,6 g

Autor przepisu: mgr inż. Izabela Przybysz
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje