ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Zaproszenie na bezpłatne warsztaty edukacyjno-kulinarne pt. “Lekcja zdrowia”
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB zaprasza klasy I-III oraz IV-VIII szkół podstawowych do udziału w bezpłatnych warsztatach edukacyjno-kulinarnych…

Wszystkie artykuły
Wybierz kategorie

Mleko i jego przetwory w żywieniu dzieci i młodzieży. Praktyczne wskazówki
Mleko i jego przetwory stanowią bardzo ważną grupę produktów w codziennym żywieniu dzieci i młodzieży. Zawierają one duże ilości dobrze przyswajalnego wapnia -…

Codzienna aktywność fizyczna w szkole i poza szkołą
Ruch jest niezbędnym elementem zdrowego stylu życia, potrzebnym każdemu, niezależnie od wieku. Optymalna aktywność fizyczna w młodym wieku zapewnia prawidłowy rozwój fizyczny…

Produkty zbożowe w żywieniu dzieci i młodzieży. Praktyczne wskazówki
W przeszłości produkty zbożowe stanowiły podstawę piramidy żywieniowej. Obecnie ustąpiły miejsca warzywom i owocom, co nie znaczy, że nasze dzieci powinny…

Warzywa i owoce w żywieniu dzieci i młodzieży. Praktyczne wskazówki
Warzywa i owoce powinny być stałym składnikiem codziennej diety dziecka. Produkty te stanowią główne źródło witamin, składników mineralnych, błonnika oraz naturalnych…

Warzywa i owoce są zdrowe
Scenariusz zajęć dla dzieci w wieku przedszkolnym.

Wykonanie zdrowej sałatki
Scenariusz lekcji dla klas I–III szkoły podstawowej.