ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Rak piersi – profilaktyka i żywienie w trakcie leczenia.
Rak piersi jest najpowszechniejszym nowotworem złośliwym u kobiet w Polsce i na świecie. W Polsce zachorowania na raka piersi stanowią…

Dieta w trakcie chemioterapii
Chemioterapia jest jedną z systemowych metod leczenia i polega na podaniu cytostatyków. Celem leczenia jest niszczenie, uszkadzanie lub spowalnianie rozwoju…
Wszystkie artykuły
Nowotwory

Zalecenia i przeciwwskazania dietetyczne w chorobach nowotworowych
Nowotwory złośliwe to duża i niejednorodna grupa chorób, które po schorzeniach układu sercowo-naczyniowego są drugą najpowszechniejszą przyczyną zachorowalności i śmiertelności wśród Polaków.…