-
Produkty spożywcze zalecane i niewskazane dla osób z zaparciami
Tabela produktów spożywczych zalecanych i niewskazanych dla osób z zaparciami. -
Nadciśnienie – więcej wapnia!
Nabiał to główne źródło wapnia, który nie tylko sprzyja obniżeniu ciśnienia, lecz także warunkuje prawidłową czynność serca. Zwykle, jeśli mówimy… -
Celiakia
Celiakia, zwana także chorobą trzewną, to trwała nietolerancja glutenu. Czynnikiem etiologicznym tej choroby jest gliadyna, czyli rozpuszczalna w alkoholu frakcja glutenu.… -
Produkty i potrawy zalecane oraz niewskazane w żywieniu osób z chorobą refluksową przełyku
Pamiętaj! Reakcja organizmu na określone pokarmy jest cechą indywidualną. Produkty „niewskazane” powinny być ograniczane co nie oznacza, że w ogóle nie można… -
Produkty zalecane w chorobie stłuszczeniowej wątroby
Tabela produktów zalecanych i niewskazanych w chorobie stłuszczeniowej wątroby. -
Reumatoidalne zapalenie stawów – w czym problem?
Naukowcy udowodnili, że dobór odpowiedniej diety ma wpływ na przebieg reumatoidalnego zapalenia stawów (RZS). Jedzenie zaś to ten element, który w całości…