Talerz zdrowego żywienia
W ramach zadań realizowanych w Narodowym Programie Zdrowia, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH ...
W ramach zadań realizowanych w Narodowym Programie Zdrowia, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH ...
W dobie pandemii koronawirusa – SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus type 2) i duże...
Nieprawidłowe żywienie polegające na nadmiernym spożyciu kalorii i/lub nieprawidłowym składzie diety zwiększa...
Stan odżywienia, to końcowy efekt wszystkiego co spożywamy i w jaki sposób nasz organizm wykorzystuje okoł...
Eksperci Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny znowelizowali normy żywienia dla...
Zapraszamy do zapoznania się z broszurą o oleju rzepakowym, przygotowaną w ramach Funduszu Promocji Roślin Ol...
Diety roślinne zyskują w ostatnim czasie w Polsce coraz większą popularność, a ich pozytywny wpływ na zdro...
Na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat dieta roślinna stała się obiektem zainteresowania zarówno naukowców jak...
Dieta wegańska opiera się na wykluczeniu wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego i na przestrzeni ostatni...
Dieta to temat bardzo popularny. Bezglutenowa, bez laktozy, wegetariańska, wegańska i wiele innych. Najczęście...
Diety roślinne zyskują coraz większą popularność. Zmian na talerzu dokonują nie tylko dorośli, ale cora...
Mimo rosnącej popularności diet roślinnych, nasiona roślin strączkowych cały czas są mało docenianym produkte...