Składniki:
- 125 g filetu z dorsza
- 30 g makaronu z mąki durum
- 100 g mrożonego szpinaku
- ½ dużej czerwonej cebuli
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- przyprawy: gałka muszkatołowa, oregano, bazylia, sok z cytryny, pieprz, szczypta soli
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Obraną cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju.
3. Na oddzielnej patelni ułożyć doprawione ziołami filety. Podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
4. Do cebuli dodać zamrożony szpinak, również dusić pod przykryciem do momentu rozmrożenia.
5. Doprawić szpinak ziołami, dokładnie wymieszać.
6. Danie podawać skropione sokiem z cytryny.
Autor przepisu: mgr Wiktor Łazowski
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl