Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Dania główne/Dorsz pieczony w warzywach
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Dorsz pieczony w warzywach
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Dorsz pieczony w warzywach
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Dorsz pieczony w warzywach porcji

Dorsz pieczony w warzywach

Składniki( porcji):

dorsz filety
450 g
papryka czerwona
1
papryka zielona
1
por
1
cebula
1/2
marchew
1
pietruszka
1
oliwa
1 łyżka
pieprz
do smaku
sól
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Dorsza umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Obok położyć pokrojone wcześniej warzywa, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
  3. Całość przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
  4. Piec w 180°C przez 30-40 minut.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 213 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcz: 5.2 g
Węglowodany: 14 g
Błonnik: 5 g