Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Dania główne/Makaron ryżowy z warzywami i o...

Makaron ryżowy z warzywami i orzechową nutą

Składniki(2 porcje):

makaron ryżowy
100 g
brokuł
1/2
papryka żółta
1
masło orzechowe
2 łyżki
sos sojowy
2 łyżki
marchew
1

Sposób przygotowania:

  1. Makaron wrzuć do wrzącej wody i gotować przez około 5 minut, aż będzie miękki.
  2. Brokuł umyć i rozdrobnić na mniejsze różyczki.
  3. Paprykę umyć i pokroić w długie paski.
  4. Marchew umyć, obrać i pokroić w paski.
  5. Pokrojone warzywa poddusić na patelni pod przykryciem z niewielkim dodatkiem wody.
  6. Przygotować sos: wymieszać masło orzechowe, sos sojowy i ¼ szklanki wody.
  7. Kiedy warzywa będą al'dente dodać sos.
  8. Całość podgotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
  9. Podawać z makaronem.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 421 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 60 g