Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Desery/Ciastka fasolowo-czekoladowe
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Ciastka fasolowo-czekoladowe
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Ciastka fasolowo-czekoladowe 35 minut
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Ciastka fasolowo-czekoladowe porcji

Ciastka fasolowo-czekoladowe

Składniki( porcji):

fasola czerwona
1 puszka
miód
3 łyżki
olej rzepakowy
2 łyżki
mleko 2%
2 łyżki
kakao
2 łyżki
siamię lniane mielone
1 łyżka
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
czekolada gorzka
1/3 tabliczki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę, miód, olej i mleko zmiksować blenderem na gładką masę.
  2. Dodać kakao, siemię lniane i proszek do pieczenia, całość wymieszać. Odstawić na około 10 minut.
  3. W tym czasie pokroić czekoladę na drobne kawałki, a blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Nakładać po 1 łyżce masy formując okrągły kształt ciastek (lekko spłaszczyć) i posypać czekoladą.
  5. Piec w temperaturze 180°C (termoobieg) przez około 20-25 minut.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 116 kcal
Białko: 3.6 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 13 g