Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Koktaile/Koktajl ogórkowo-miętowy
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Koktajl ogórkowo-miętowy
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Koktajl ogórkowo-miętowy
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Koktajl ogórkowo-miętowy 1 porcja

Koktajl ogórkowo-miętowy

Składniki(1 porcja):

ogórek świeży
150 g
kiwi
2
awokado
1
sok z cytryny
1 łyżka
imbir korzeń
0.5 cm
mięta
kilka liści
woda
do rozcieńczenia

Sposób przygotowania:

  1. Obrane awokado umieścić w wysokim naczyniu.
  2. Dodać obranego i pokrojonego w plastry ogórka oraz kiwi.
  3. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać imbir starty na tarce jarzynowej oraz kilka listków świeżej mięty.
  4. Całość zblendować na gładką masę, a w razie potrzeby dodać wodę mineralną.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 170 kcal
Białko: 2.7 g
Tłuszcz: 9.7 g
Węglowodany: 16 g