Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta kanapkowa z białej fasoli
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Pasty kanapkowe 9 Pasta kanapkowa z białej fasoli

Pasta kanapkowa z białej fasoli



Kaloryczność 1 porcji: 85 kcal

  • Białko: 3,6 g
  • Tłuszcz: 4 g
  • Węglowodany: 9 g

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 średnia cebula
  • 1 małe jabłko
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

1. Fasolę wyjąć z puszki i opłukać na sicie pod bieżącą, zimną wodą, następnie rozdrobnić blenderem na gładką masę z dodatkiem 1 łyżki oleju.
2. Cebulę posiekać na drobną kostkę i podsmażyć na patelni z 1 łyżką oleju. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, następnie dodać do cebuli.
3. Całość smażyć przez 1-2 minuty, po czym dodać do fasoli i wymieszać łyżką. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

Autor przepisu: mgr Beata Bondyra
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje