
Kanapki z pastą z jajka ze szczypiorkiem i świeżym szpinakiem
Składniki(1 porcja):
- chleb żytni razowy
- 2 kromki
- jajko
- 1
- szczypiorek
- 1 łyżeczka
- szpinak świeży
- 1 garść
- jogurt naturalny 2%
- 2 łyżki
- majonez
- 1 łyżeczka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
Sposób przygotowania:
- Jajko ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę (lub rozdrobnić widelcem w misce).
- Do jajka dodać jogurt naturalny, szczypiorek, majonez, przyprawić solą i pieprzem. Następnie dobrze wymieszać.
- Pieczywo posmarować pastą jajeczną.
- Liście szpinaku ułożyć na talerzu lub na kanapach.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 337 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 14.5 g
Węglowodany: 46 g