Strona główna/Przepisy/Pasty kanapkowe/Kanapki z pastą z jajka ze szc...

Kanapki z pastą z jajka ze szczypiorkiem i świeżym szpinakiem

Składniki(1 porcja):

chleb żytni razowy
2 kromki
jajko
1
szczypiorek
1 łyżeczka
szpinak świeży
1 garść
jogurt naturalny 2%
2 łyżki
majonez
1 łyżeczka
sól
do smaku
pieprz
do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Jajko ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę (lub rozdrobnić widelcem w misce).
  2. Do jajka dodać jogurt naturalny, szczypiorek, majonez, przyprawić solą i pieprzem. Następnie dobrze wymieszać.
  3. Pieczywo posmarować pastą jajeczną.
  4. Liście szpinaku ułożyć na talerzu lub na kanapach.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 337 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 14.5 g
Węglowodany: 46 g