Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Pasty kanapkowe/Pasta kanapkowa z pieczonej ry...

Pasta kanapkowa z pieczonej ryby i marchwi

Składniki(4 porcje):

ryba (dorsz/pstrąg)
150 g
marchewka gotowana
1 średnia
śliwki suszone
4
oliwki posiekane
1 łyżka
sezam
1 łyżeczka
limonka
1/2
oliwa z oliwek
1 łyżka
sól
szczypta
pieprz
szczypta
tymianek
szczypta
koper
do smaku
chleb razowy
4 kromki

Sposób przygotowania:

  1. Rybę posypać solą, pieprzem i upiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Po upieczeniu rybę rozdrobnić widelcem.
  2. Ugotowaną marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach – dodać do ryby.
  3. Dodać pokrojone drobno suszone śliwki, oliwki, sezam oraz wlać sok z limonki i oliwę – wszystko wymieszać.
  4. Doprawić do smaku ziołami.
  5. Podawać z pieczywem razowym.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 75 kcal
Białko: 7.3 g
Tłuszcz: 4.4 g
Węglowodany: 2 g