Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Śniadania i kolacje/Placuszki twarogowe z owocami
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Placuszki twarogowe z owocami
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Placuszki twarogowe z owocami
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Placuszki twarogowe z owocami 4 porcje

Placuszki twarogowe z owocami

Składniki(4 porcje):

twaróg półtłusty
250 g
jajka
3
mąka pszenna
3 łyżki
mąka razowa
3 łyżki
cukier wanilinowy
1 łyżka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
olej rzepakowy
1 łyżka
owoce leśne
1 szklanka
cynamon
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Białka jaj ubić na sztywną pianę, natomiast w oddzielnej misce zmiksować żółtka z twarogiem.
  2. Do masy twarogowej dodać cukier wanilinowy, mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Ubitą pianę połączyć z masą serową i owocami (łyżką, nie mikserem!).
  4. Na rozgrzaną patelnię posmarowaną pędzelkiem olejem nakładać ciasto – smażyć na złocisty kolor z obu stron

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 250 kcal
Białko: 28.8 g
Tłuszcz: 9.8 g
Węglowodany: 21.4 g